Preview Firefox uitgebracht voor de Metro-interface van Windows 8

Preview Firefox uitgebracht voor de Metro-interface van Windows 8

Recent werd duidelijk dat een definitieve versie van browser Firefox voor de Metro-interface van Windows 8 nog op zich zal laten wachten tot volgend jaar. Het is momenteel de verwachting dat deze versie van de browser voor Windows 8 niet eerder dan eind januari uitgebracht zal gaan worden, ongeveer anderhalf jaar na het uitkomen van Windows 8 en bijna een half jaar na het uitkomen van update Windows 8.1.

In de afgelopen maanden werden er al diverse testversies van Firefox voor Windows 8 uitgebracht door Mozilla in het Nightly-testkanaal maar nu is er een versie uitgebracht in het Aurora-testkanaal. Vanaf dit punt zal de browser zich langzaam doorontwikkelen richting het beta-kanaal en uiteindelijk richting het Release-kanaal begin volgend jaar.

Downloaden van de browser voor Windows 8 kan op deze pagina, het gaat dan zowel om de desktopversie als de versie voor de Metro-interface. Het is wel belangrijk om de browser in te stellen als standaard, de vraag zal na eerste keer opstarten van de browser worden gesteld. Open daarna het startscherm van Windows 8 om de browser in de Metro-interface te starten. Let dus wel op dat het nog om een testversie gaat van de browser, in de komende tijd zal er puur nog worden gekeken naar performance en responsiveness.

Deze testversie van Firefox is overigens niet beschikbaar voor Windows RT.

Lees meer over: , ,