Prettige feestdagen gewenst door Google [Doodle]

Prettige Feestdagen van Google

Doodle categorie: Kerst

Traditiegetrouw heeft Google ook dit jaar wereldwijd een logo geplaatst vanwege de aankomende feestdagen en dit jaar heeft Google opnieuw flink uitgepakt. Sinds gisteravond stond de doodle al als een statische afbeelding op diverse homepages van de zoekmachine en zojuist is deze vervangen door een geanimeerde versie, onder andere op de Nederlandse homepage. De doodle, waaraan de zoekopdracht "Prettige Feestdagen" is gekoppeld zal naar verwachting tot en met zondag blijven staan.

Geanimeerd

Er is dit jaar dus opnieuw gekozen voor een geanimeerd logo net als afgelopen jaar toen er een logo werd geplaatst die bestond uit 17 afbeeldingen met aan iedere afbeelding een aparte zoekopdracht gekoppeld. Het logo van dit jaar geeft je de mogelijkheid om zelf de lampjes aan te doen door op de knoppen te klikken. Zodra je dit hebt gedaan wordt de achtergrond van de homepage zwart en hoor je het nummer Jingle Bells!

Alle logo's sinds 1999

Google plaatst sinds 1999 al doodles vanwege de feestdagen. Tot en met 2009 werd er rond de feestdagen elke dag een ander logo geplaatst maar hier werd afgelopen jaar van afgestapt. Een overzicht van alle logo's is op deze pagina te bekijken: Google Logo's Kerst. Op deze pagina ook een overzicht van de manieren waarop Google in de afgelopen jaren de zoekresultaten versierde na het uitvoeren van bepaalde zoekopdrachten.

Hieronder een video van de doodle, een werkende kopie is hier te vinden.

Lees meer over: , ,