Presentaties Microsoft Web Apps insluiten op websites

Microsoft heeft enkele nieuwe features toegevoegd aan de Office webapplicaties. De belangrijkste toevoeging betreft het kunnen invoegen van PowerPoint presentaties en Excel spreadsheets op een website zoals dit al langer mogelijk is in Google Docs.

Het invoegen van een presentatie is eenvoudig mits de rechten van de presentatie goed zijn ingesteld. De code is te vinden door in Windows Live SkyDrive op het 'More' linkje te klikken die in beeld komt zodra je met de muis op het document gaat staan. Kies hier dan voor Share en klik op Embed. Als bezoeker kan er gebladerd worden tussen de dia's en er is een mogelijkheid om de presentatie te vergroten tot volledig scherm.

Voor Excel werkt dit hetzelfde, een voorbeeld van in dit geval een Body Mass Index (BMI) calculator hieronder. Het is nog niet mogelijk om Word bestanden in te voegen.

Als laatste zijn de webapplicaties beschikbaar gemaakt in een aantal nieuwe landen, dit zijn: Australië, Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Rusland en Zwitserland.

Lees meer over: , ,