Presentatie iPhone 5 mogelijk al op 7 augustus

Het is de verwachting dat dit najaar door Apple de volgende versie van de iPhone gepresenteerd zal gaan worden en nu komt daar een extra bevestiging van de Japanse blog Macotakara. De blog citeert enkele Chinese bronnen en aangegeven wordt dat de productie inmiddels is gestart. Dezelfde Japanse blog voorspelde al eerder een release van de iPhone 4S en de iPad 3 in oktober 2011, de iPhone 4S kwam inderdaad vorig jaar oktober, de iPad 3 bleef toen uit en kwam een aantal maanden later, in maart 2012.

In januari dit jaar wist de blog ook te melden dat de productie van de iPad 3 was gestart en het duurde vervolgens twee maanden totdat het apparaat werd gepresenteerd. Dat zou kunnen betekenen dat de iPhone 5 al in september zou kunnen komen al is het waarschijnlijk wel zo dat de productie van de iPad en de iPhone van elkaar verschillen.

Anders nieuws is afkomstig van de website KnowYourMobile.com die claimt dat de nieuwe iPhone al op 7 augustus gepresenteerd zal gaan worden door Apple. Mocht dit het geval zijn dan zal het toestel waarschijnlijk vanaf begin september verkrijgbaar zijn gezien het feit dat er normaal niet al te veel tijd zit tussen aankondiging en beschikbaarheid.

Bestellen

Ondanks dat de iPhone 5 er dus helemaal nog niet is en ook nog niet is aangekondigd door Apple is het al wel mogelijk om deze vast te bestellen in China. Op de Chinese website Taobao, vergelijkbaar met sites als eBay en Amazon, zijn er een aantal verkopers die diverse foto's en specificaties online hebben geplaatst en al bestellingen accepteren.

Bestellen kan voor iets meer dan 1000 dollar. De verkopers zijn van plan om dan straks de iPhone in andere landen zoals de Verenigde Staten en Hong Kong aan te schaffen omdat nieuwe producten van Apple normaal pas later naar het vasteland van China komen.

Lees meer over: ,