Posterous gaat op 30 april offline

Posterous Logo Het werd eigenlijk al verwacht maar nu is het zeker, blogplatform Posterous zal op 30 april definitief gaan sluiten. De website zal op deze dag offline gaan evenals de mobiele applicaties, blogs kunnen zodoende vanaf dat moment niet meer bekeken worden.

Posterous werd in 2008 opgericht door Sachin Agarwal en afgelopen jaar in maart overgenomen door Twitter voor een onbekend bedrag. Met de aankondiging van de overname liet Posterous weten dat er voor bestaande gebruikers, ongeveer 15 miljoen niets zou gaan veranderen. Een dag later werd direct al duidelijk dat niet alle gebruikers even blij waren met de overname doordat veel gebruikers overstapte op WordPress.com.

Een duidelijk signaal dat het blogplatform mogelijk snel offline gehaald zou gaan worden kwam vorige maand toen bleek dat het aanmelden voor een nieuw account niet meer kon vanwege een foutmelding die in beeld verscheen. Er werd op dat moment geen nadere uitleg gegeven door Posterous over waarom aanmelden niet meer mogelijk was, dezelfde foutmelding 'Oh noes! Something went wrong' is nog altijd te zien na klikken op Sign Up.

Berichten exporteren

Bestanden gebruikers hebben tot 30 april de tijd om over te stappen op een ander platform zoals WordPress.com of om in ieder geval bestaande content te exporteren middels een functie die eind december werd geïntroduceerd. Exporteren kan door te gaan naar posterous.com/#backup. Door op de knop 'Request Backup' te klikken zal er een ZIP-bestand worden gemaakt met alle geplaatste berichten (HTML) inclusief foto's en video's.

backup_posterous_html_def

Lees meer over: ,