Populairste applicaties voor iPhone en iPad van dit jaar

app_store_2012_banner

Apple heeft de lijst met de meest populaire applicaties voor iPhone en iPad gepubliceerd. In de lijst met de meest populaire gratis applicaties voor de iPhone stond afgelopen jaar Wordfreud op de eerste plaats gevolgd door Facebook op twee en Viber op plaats drie.

iPhone

Dit jaar wordt de top 10 aangevoerd door een andere applicatie en dat is YouTube, Google bracht de applicatie van de videowebsite uit nadat YouTube met de komst van iOS versie 6 kwam te vervallen. Voor iOS 6 was de videowebsite standaard aanwezig in het mobiele besturingssysteem. De vorige week uitgebrachte Google Maps applicatie is ook bijzonder populair maar staat uiteraard nog niet in de lijst met meest populaire gratis applicaties.

Wat betreft de meest populaire betaalde applicaties staat net als afgelopen jaar WhatsApp Messenger op de eerste plaats. Onlangs waren er nog geruchten dat Facebook geïnteresseerd zou zijn om WhatsApp over te nemen maar tot op heden is daar verder geen nieuws over naar buiten gekomen. Afgelopen jaar stond Angry Birds op de tweede plaats evenals op plaats drie en vier, dit jaar staat opnieuw een variant van Angry Birds op twee en dit is Angry Birds Space. Op de derde plaats staat de applicatie MijnKalender.

De applicatie van het jaar is wat Apple betreft de applicatie Action Movie FX geworden om video's met special effects te maken, het spel van het jaar is Rayman Jungle Run.

Top betaalde iPhone apps

 1. WhatsApp Messenger
 2. Angry Birds Space
 3. MijnKalender
 4. Draw Something
 5. Camera+
 6. Where's My Water?
 7. Pimp je scherm
 8. GPS Navigatie 2
 9. Angry Birds
 10. Flitsers.mobi

Top gratis iPhone apps

 1. YouTube
 2. Draw Something
 3. Instagram
 4. Ruzzle
 5. Facebook
 6. Buienradar
 7. Zaklamp
 8. Marktplaats
 9. SongPop
 10. Pathé Mobiel

iPad

De lijst met de meest populaire gratis applicaties voor de iPad wordt aangevoerd door Skype met nieuwssite NU.nl op de tweede plaats en RTL XL op de derde plaats. In de top 10 verder Buienradar, Facebook en RTL Nieuws 365. De meest populaire betaalde applicatie voor de iPad is de applicatie Where's My Water? die ook staat in het lijstje met applicaties voor de iPhone. Op twee staat staat Pages en op drie Angry Birds Space. De applicatie van het jaar is Paper by FiftyThree geworden, het spel van het jaar is The Room.

Top betaalde iPad apps

 1. Where's My Water?
 2. Pages
 3. Angry Birds Space HD
 4. iPhoto
 5. Speel met Dora
 6. Draw Something
 7. Where's My Perry
 8. GoodReader for iPad
 9. Live Weer
 10. Quickoffice Pro HD

Top gratis iPad apps

 1. Skype voor iPad
 2. NU.nl
 3. RTL XL
 4. Buienradar HD
 5. Facebook
 6. Draw Something
 7. Uitzending Gemist
 8. Allerhande
 9. RTL Nieuws 365
 10. Angry Birds HD

Muziek, Films en boeken

Kijkend naar muziek is dit jaar het nummer Ai Se Eu Te Pego van Michel Teló het meest verkocht, verder in de top 10 het nummer I Follow Rivers van Triggerfinger, Balada van Gusttavo Lima, Bagagedrager van Gers Pardoel, PSY met Gangnam Style, More van Sandra van Nieuwland en Skyfall van Adele. Het album dat het meest is verkocht dit jaar is 538 Hitzone 62, op twee 21 van Adele en op plaats drie Veronica Top 1000 Allertijden.

De lijst met top huur- en koopfilms wordt aangevoerd door Intouchables gevolgd door Sherlock Holmes 2, The Avengers en Men in Black 3. De top 5 wordt afgesloten door De Heineken Ontvoering. Het populairste gratis boek is de iPad Gebruikershandleiding.

De volledige lijst van Apple kan hier bekeken worden in iTunes.

Lees meer over: , , , ,