PopCap haalt Bejeweled Blitz van Google+

Het is nog geen jaar geleden dat spelletjes werden toegevoegd aan Google+ en nu is daar het nieuws dat twee ontwikkelaars hun spellen laten verwijderen van het sociale netwerk. Het gaat als eerste om het spel Bejeweled Blitz afkomstig van PopCap, een onderdeel van Electronic Arts en daarnaast worden er al diverse spellen offline gehaald van ontwikkelaar Wooga. Het spel 'Monster World Says Goodbye' van Wooga is al offlline sinds 1 mei en Bubble Island en Diamond Dash worden per 1 juli van het sociale netwerk getrokken. Een woordvoerder van Wooga wilde verder niet ingaan op het offline halen.

Bejeweled Blitz

Bejeweled Blitz zal per 18 juni offline worden gehaald, iedereen die het spel nog speelt wordt aangemoedigd om alle aangeschafte munten op te maken. Het is namelijk niet mogelijk om deze munten over te zetten naar een versie van het spel op een andere locatie, zo is het spel bijvoorbeeld populair op Facebook met 2.9 miljoen actieve gebruikers per dag. PopCap laat weten dat de reden van het offline halen van het spel is dat het team zich meer wil richten op andere versies van het spel die populairder zijn.

Het is in ieder geval duidelijk dat de spellen niet genoeg opleveren, dit ondanks het feit dat Google minder vraagt van ontwikkelaars (5 procent) dan Facebook (30 procent).

Lees meer over: ,