Poll: 65% gaat Google account verwijderen vanwege nieuw beleid

Vandaag kondigde Google een nieuw kort en overzichtelijk beleid aan. Reden voor de Washington Post om eens een poll op de site te plaatsen om te vragen aan bezoekers of ze mogelijk vanwege de aankomende wijzigingen hun account zouden sluiten.

Het is natuurlijk de vraag in hoeverre mensen die echt van plan zijn maar als dit het geval is dan komt Google er niet goed vanaf. Van de bijna 15.000 mensen die gestemd hebben geeft 65 procent aan hun account te sluiten naar aanleiding van het nieuwe beleid. Slechts 15 procent geeft aan dit zeker niet te doen en 19 procent weet het nog niet.

Echter zoals Marketingland.com terecht aanstipt is deze reactie vergelijkbaar als de reactie op de privacy wijzigingen van Facebook in 2010. Naar aanleiding van de wijzigingen werd toen veel gezocht naar de manier waarop een Facebook account is te verwijderen maar had dit uiteindelijk weinig impact en groeide het sociale netwerk gewoon door.

Google Account verwijderen

Mocht je toch beslissen om je account te verwijderen denk er dan wel aan dat je echt alle data gaat verwijderen. Heb je bijvoorbeeld een Gmail account dan komt je mailadres te vervallen evenals alle berichten. Om een account te verwijderen ga je naar accounts.google.com. Na het inloggen klik onderaan op de pagina op de optie achter "Geheel Google-account verwijderen" om je volledige account te verwijderen. Vervolgens zal er om een bevestiging worden gevraagd en moet je nogmaals je wachtwoord invoeren.

Lees meer over: ,