Pokki voor Windows 8 plaatst ook een startknop

SweetLabs, ontwikkelaar van diverse applicaties voor Windows komt ook met een nieuwe applicatie om een startknop inclusief menu toe te voegen aan Windows 8. Eerder introduceerde Stardock al een vergelijkbare applicatie en Samsung zal nog gaan komen met een eigen applicatie om een soort van startknop toe te voegen aan Windows 8. Al met al krijgen gebruikers die zijn overgestapt op de nieuwe versie van Windows en de startknop missen genoeg mogelijkheden om een soort van startknop weer toe te voegen.

SweetLabs komt met het gratis programma Pokki for Windows 8 waarmee er een startknop kan worden toegevoegd aan het besturingssysteem. Het klikken op de knop brengt een menu in beeld met onder andere een zoekveld, een knop om af te sluiten en programma's kunnen zo geopend worden. Een andere handige feature is de optie om in te stellen dat Windows 8 na opstarten direct de desktop opent en niet het nieuwe startscherm, dit is een optie die ook beschikbaar is in de gratis applicatie van Stardock.

Pokkie liet recent ook blogger Chris Pirillo de straat opgaan om de meningen over Windows 8 te peilen aangezien de nieuwe versie van het besturingssysteem behoorlijk is gewijzigd vergeleken met Windows 7. Hij vroeg voorbijgangers onder andere om Windows af te sluiten wat niet iedereen direct lukte. De resultaten zie je in de video hieronder.

Lees meer over: ,