PlusClout, bereken invloed gebruikers Google+

Uit de stal van Exponential Labs komt het initiatief PlusClout (beta). PlusClout is een tool waarmee de invloed die een gebruiker heeft op het sociale netwerk van Google is te berekenen. Deze berekening wordt gemaakt op basis van gegevens die publiekelijk beschikbaar zijn zoals bijvoorbeeld het aantal volgers. Deze gegevens zijn afkomstig van FindPeopleOnPlus.com, een andere website van Exponential Labs. Er komt dan een getal tussen de 0 en 100 uitrollen, hoe dichter bij de 100 hoe meer invloed een gebruiker heeft.

De score berekenen kan door te gaan naar plusclout.com en hier het ID van een profiel in te voeren die gekopieerd kan worden uit de adresbalk zodra een profiel wordt geopend.

Klout

De tool is vergelijkbaar met het bekende Klout, een website die kan berekenen hoeveel invloed iemand online heeft op basis van gegevens van sociale netwerken zoals Twitter, Facebook en LinkedIn. Zodra er een API van Google beschikbaar is, iets wat nog even zal duren dan zal Klout ongetwijfeld het sociale netwerk ook meenemen in de berekening.

Lees meer over: ,