Plassende Fransman verliest rechtszaak tegen Google

Onlangs werd er door een Fransman een rechtszaak gestart tegen Google maar de uitslag die er inmiddels is had hij waarschijnlijk niet direct verwacht. Begin deze maand kwam er nieuws uit Frankrijk waar een man Google had aangeklaagd vanwege een Street View foto waarop is te zien hoe hij staat te plassen in zijn eigen tuin.

De camera op de auto van Google wist de man over zijn eigen hek te fotograferen terwijl hij dacht beschut te staan. De Fransman kwam hierachter nadat de rest van het dorp de foto had gezien waarop hij een rechtszaak begon en eiste dat Google de foto zou gaan verwijderen. Daarnaast wilde de man ook nog eens 10.000 euro schadevergoeding.

Google Frankrijk

Dat hij een schadevergoeding gaat krijgen zal niet direct gebeuren want de Fransman zal zelf een bedrag moeten gaan betalen aan Google Frankrijk zo melden diverse Franse media. Het probleem is namelijk dat hij de Franse afdeling van Google voor de rechter heeft gesleept, echter was het niet Google Frankrijk die de Street View foto online heeft gezet maar dit was het Amerikaanse moederbedrijf Google Inc. De man is dus gestart met een rechtszaak tegen het verkeerde bedrijf en daarom moet hij nu de kosten van deze rechtszaak plus nog eens 1200 euro schadevergoeding aan Google gaan betalen.

Hij heeft in ieder geval met zijn actie wel bereikt dat hij wereldnieuws is geworden en tegelijkertijd is de foto die hij juist offline wilde hebben nu volop verspreid over internet.