Place Search (Plaatsen) in zoekresultaten Google

Place Search is zojuist door Google geïntroduceerd. Place Search doet wat de naam al suggereert en is gericht op lokale resultaten. Op dit moment staat aan de linkerkant, naast de zoekresultaten nog een Google Maps vermelding maar deze zal in de komende dagen worden gewijzigd naar 'Plaatsen' en de manier waarop lokale resultaten worden getoond zal eveneens wijzigen.

Tot op heden was het zo dat lokale zoekresultaten op verschillende plekken op de pagina met zoekresultaten werden getoond waardoor het nogal rommelig werd. Op de nieuwe manier zijn de resultaten gegroepeerd en zodoende kun je eenvoudiger zoeken naar bijvoorbeeld een restaurant of museum in een bepaalde plaats. Uiteraard verschijnt Place Search alleen bij relevante zoekopdrachten bovenaan de pagina met zoekresultaten.

Oude weergave:

Na het uitvoeren van de zoekopdracht "Restaurant Amsterdam" verschijnen er diverse specifieke zoekresultaten in beeld met daaronder nog wel de reguliere zoekresultaten. Aan de linkerkant kun je specifiek filteren door op 'Plaatsen' te klikken. Bij elk zoekresultaat staat een link naar een de plaatspagina en beoordelingen van klanten (inclusief sterren).

Tevens staat er bij elk resultaat een Google Maps Marker met een letter die overeenkomst met de markers in het Google Maps kaartje die aan de rechterkant van de zoekresultaten staat. Dit kaartje aan de rechterkant werd onlangs al gespot in een experiment van Google. Wat toen al te zien was is dat het kaartje meebeweegt als je naar beneden gaat scrollen. Het kaartje gaat in dat geval dus over de AdWords advertenties heen.

Mocht je de nieuwe zoekfunctie nog niet zien dan is deze al te proberen door hier te klikken. In de komende dagen wordt de zoekfunctie in 40 talen doorgevoerd.

Nieuwe weergave:

Lees meer over: , ,