Plaats de Hyves Respect button op je website

Vrijwel alle bekende sociale netwerken waaronder Facebook, Twitter en Buzz hebben een mogelijkheid om buttons te plaatsen op een website waarmee voor bezoekers de optie bestaat om de desbetreffende pagina te delen. Facebook heeft de bekende 'Like' knop en Twitter heeft sinds augustus eigen buttons.

Eigenlijk aan de late kant heeft vriendensite Hyves de al voor Hyvers bekende Respect button geschikt gemaakt voor het delen van externe content. Nadat de button is geïmplementeerd op een website werkt deze vergelijkbaar met de knoppen van andere netwerken. Nadat de knop is geplaatst kan de bezoeker snel de content delen op Hyves.

Het implementeren van de button (Iframe) is eenvoudig. Eventueel kan er hier een code gegenereerd worden maar het is wellicht makkelijker om de onderstaande code te pakken en aan te passen. Zorg dan dat het adres van de bewuste pagina wordt ingevoerd in de code achter 'url='. Hieronder zie je een voorbeeld van de Respect knop.

<iframe src="http://www.hyves.nl/respect/button?url=[URL]" style="border: medium none; overflow:hidden; width:150px; height:21px;" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" ></iframe>

Beperkingen

De knop heeft een aantal beperkingen, dit zijn onderstaande.

  • Het is niet aan te raden de respect-knop op een beveiligd (https://) domein te zetten. De meeste browsers zullen dan een 'mixed-content' waarschuwing laten zien.
  • De pagina moet publiekelijk opvraagbaar zijn, zodat onze servers de meta-data kunnen achterhalen. Een knop op je lokale intranet of achter een gebruikersnaam/wachtwoord zal dus niet werken.
  • Hash-tag, alles na het #-teken in de url wordt genegeerd. Bijvoorbeeld: http://www.hyves.nl#foobar wordt herkend als http://www.hyves.nl. Subdomeinen (foobar.hyves.nl) worden echter als unieke URLs gezien.
Lees meer over: