Pinterest voert nieuw design profielpagina’s door

Misschien heb je net een nieuw account aangemaakt op het snel groeiende sociale netwerk Pinterest, in dat geval kun je direct een kijkje nemen op je eigen vernieuwde profielpagina. Pinterest heeft namelijk een volledig nieuw, strak en overzichtelijk design voor de profielpagina's doorgevoerd. Wat hier direct opvalt is dat al je eigen informatie niet langer aan de linkerkant staat maar nu naar boven is verplaatst waardoor tevens de profielfoto een stuk groter kan worden getoond. Onder de naam is er ruimte voor een korte omschrijving en kunnen er links naar je eigen profielen op Facebook en Twitter geplaatst worden. Daarnaast kan er een URL van een website en een locatie worden ingevoerd.

Repins en Boards

Direct naast de informatie staat een nieuw blokje met als titel 'Repins from'. Zoals de naam al aangeeft staan hier drie andere gebruikers die je zelf vaak repinned. De manier waarop Boards worden getoond is ook aangepast, pinterest heeft hiervoor 20 verschillende designs geprobeerd voordat deze nieuwe variant werd bedacht. Een belangrijke wijziging is hier dat de meest recente pin nu wordt uitgelicht. De volgorde kan bepaald worden door op de knop te klikken die naast de knop 'Edit profile' staat.

Navigatie

Tussen de informatie en de Boards is een nieuwe balk geplaatst. Alle navigatie betreffende een profiel is in deze balk geplaatst, zo zie je hier het aantal Boards, het aantal Pins, het aantal volgers plus het aantal gebruikers dat je zelf volgt. Er is een nieuwe view genaamd Activity. Na het klikken hierop zie je alle activiteiten van degene die je volgt.

Lees meer over: