Pinterest voegt oude en nieuwe features toe aan interface

Half maart voerde Pinterest een nieuwe layout door en sinds dat moment heeft het digitale prikbord een hoop feedback ontvangen. Gebruikers hebben laten weten welke features momenteel missen en welke features mogelijk interessant zouden zijn voor Pinterest en op basis van de ontvangen feedback zijn er nu een aantal wijzigingen doorgevoerd. Als eerste zie je nu als gebruiker direct na het pinnen of repinnen gerelateerde boards en aan de rechterkant een rode knop 'See it now' om de betreffende pin direct weer te bekijken.

pinterest_repin

Bron

Daarnaast is nu weer te zien in het geval van een repin wie het originele bericht heeft geplaatst. Dit staat onder de afbeelding en was oorspronkelijk een onderdeel van de oude interface. De toevoeging helpt om andere mogelijke interessante gebruikers te vinden.

pinterest_repin_via

Mentions

Dan kun je nu makkelijk verwijzen naar vrienden tijdens het typen van een omschrijving bij een afbeelding of tijdens het plaatsen van een reactie door eerst voor de naam @ te typen.

pinterest_mention

Find friends

Find friends kan geopend worden door op je eigen gebruikersnaam te klikken en hiermee kun je bekijken welke vrienden en volgers op Facebook en Twitter actief zijn op Pinterest.

pinterest_find_friends

Notificaties

Het onderdeel Recent Activity is bijgewerkt door Pinterest en kan nu bereikt worden via een nieuwe knop die rechtsboven staat direct naast je eigen gebruikersnaam. Het klikken op de nieuwe knop toont notificaties zoals over nieuwe volgers, repins, likes en reacties.

pinterest_notificaties

Zoekfunctie

Dan is er een update voor de zoekfunctie van het digitale prikbord. Pinterest zal nu suggesties gaan tonen op het moment dat je begint met het typen van een zoekopdracht.

pinterest_zoekfunctie_suggesties

Overig

Pinterest zegt nog aan het kijken te zijn naar features als het kunnen ordenen van je pins, boards aanmaken binnen bestaande boards en het zoeken binnen je eigen pins. Als laatste geeft Pinterest aan dat de nieuwe interface nog wordt uitgerold en dus nog niet alle gebruikers hierover beschikken. Beschik je als gebruiker van Pinterest nog niet over de nieuwe look dan kan deze handmatig worden ingeschakeld via het menu rechtsboven.

Lees meer over: