Pinterest voegt knop toe om gebruikers te blokkeren

Pinterest heeft op verzoek van diverse gebruikers een aantal nieuwe features toegevoegd waaronder de mogelijkheid om gebruikers te blokkeren en te rapporteren. Op het profiel van een gebruiker staat een klein vlaggetje bovenaan naast de algemene informatie, door hier op te klikken komt de rode knop om de betreffende gebruiker te blokkeren in beeld. Zodra je een gebruiker hebt geblokkeerd dan is het voor diegene niet meer mogelijk om je verzamelingen, likes en reacties te volgen. Tegelijkertijd kun je ook zelf de verzamelingen, likes en reacties van de gebruiker in kwestie niet meer volgen.

Hoewel de gebruiker die je blokkeert hiervan niet op de hoogte zal worden gesteld kan de gebruiker de blokkade eventueel wel ontdekken zodra diegene je verzamelingen wil gaan volgen of een reactie wil plaatsen. Het kan tevens zijn dat je nog verzamelingen of berichten tegenkomt van de geblokkeerde gebruiker, bijvoorbeeld in de zoekresultaten.

In hetzelfde menu waarvan een screenshot hierboven is een nieuwe feature toegevoegd om een gebruiker te rapporteren. Als aanvulling op het kunnen melden van pins is het nu ook mogelijk om een gebruiker te rapporteren waarvan je denkt dat diegene de richtlijnen overtreden heeft. Na het rapporteren van een gebruiker zal Pinterest het account bekijken.

Als laatste heeft Pinterest een aantal opties toegevoegd betreffende notificaties per mail. Met deze opties kun je als gebruiker beter bepalen waarover je berichten wilt ontvangen.

Lees meer over: