Pinterest test categorie Personalized for You

Pinterest test categorie Personalized for You

Pinterest test met een beperkt aantal gebruikers een gepersonaliseerde categorie genaamd 'Personalized for You'. Het digitale prikbord stuurt uitnodigingen naar een select aantal gebruikers, een gebruiker die een uitnodiging ontvangt ziet deze in de vorm van een popup die in beeld verschijnt. Na het accepteren van de uitnodiging zal er een nieuw menu item 'Personalized for You' worden toegevoegd aan de hoofdnavigatie. Personalized for You is te vinden voor het experiment uitgenodigde gebruikers op pinterest.com/explore.

De nieuwe categorie toont geen pins maar verschillende categorieën, welke categorieën worden getoond is gebaseerd op eigen eerder geplaatste pins. Zo zal een gebruiker geïnteresseerd in mode meer categorieën zien die hier mee te maken hebben. We’re always working on ways to help people discover the best Pins for them based on their interests. We’re currently testing features to help people get to these Pins quickly, but have no further details to share at this time. aldus een woordvoerder van het digitale prikbord.

Afgelopen week voerde Pinterest overigens nog ondersteuning door voor GIF-bestanden.

Update

Pinterest heeft nu officieel aangekondigd de bovengenoemde feature te gaan uitrollen naar alle gebruikers wereldwijd. De feature zal worden uitgerold naar zowel de desktopversie als naar de mobiele versie van het digitale prikbord. De nieuwe categorie is te vinden door naar het hoofdmenu te gaan en te klikken op Preview! Explore Interests.

pinterest_gepersonaliseerd_1

pinterest_gepersonaliseerd_2

Lees meer over: