Pinterest stuurt mailtjes als producten in uitverkoop gaan

Pinterest Logo Pinterest zal vanaf nu een e-mail gaan sturen naar gebruikers indien een product geplaatst op de website in prijs is verlaagd door de winkelier. In mei dit jaar introduceerde het bedrijf een aantal nieuwe soorten pins waaronder product pins. Zodoende wordt er van een groot aantal bedrijven meer informatie getoond bij hun producten die zijn gedeeld door gebruikers. Naast product pins zijn er ook nog recipe pins en movie pins.

In de afgelopen twee maanden zijn er al tientallen miljoenen product pins geplaatst op de website en nu vult Pinterest de functionaliteit verder aan met e-mailnotificaties voor specifiek product pins. In het geval dat je als gebruiker een product hebt geplaatst op een board waar een prijs bij staat en deze prijs daalt dan zul je automatisch een e-mail ontvangen om je over de prijsdaling te informeren. Ook op Pinterest zelf zal aangegeven worden indien een product goedkoper is geworden. Indien je geen e-mails wilt ontvangen over kortingen dan kan deze feature eventueel in de instellingen worden uitgeschakeld.

Webwinkels en andere websites die geïnteresseerd zijn in deze specifieke pins waaronder product pins kunnen op deze pagina en op deze pagina terecht om te bekijken hoe deze functionaliteit geïmplementeerd moet worden. Hieronder een aantal screenshots van hoe de aanvullende informatie van producten wordt getoond op Pinterest.

Product pins

pinterest_products_pins

Recipe pins

pinterest_recipe_pins

Movie pins

pinterest_movie_pins

Prijsverlaging

pinterest_prijsverlaging

Lees meer over: