Pinterest start met advertenties, Promoted Pins

Pinterest start met advertenties, Promoted Pins

Digitaal prikbord Pinterest bestaat inmiddels weer een aantal jaar en tot op heden zijn er nog geen advertenties gespot op het sociale netwerk, hier zal echter wel verandering in gaan komen in de toekomst. Medeoprichter en CEO van Pinterest Ben Silbermann heeft aangekondigd dat het sociale netwerk zal gaan starten met het experimenteren met advertenties. Het gaat om Promoted Pins afkomstig van een beperkt aantal bedrijven, tijdens het experiment hoeven de bedrijven nog niet te betalen voor de advertenties.

Het worden echter geen flitsende banners of popups die geplaatst gaan worden op het digitale prikbord. Bij elke advertentie zal er duidelijk worden aangegeven dat het om een advertentie gaat en tevens is het de bedoeling de advertenties zo relevant mogelijk te maken. Op basis van feedback zullen de Promoted Pins verder worden gefinetuned.

In eerste instantie zullen de nieuwe experimentele advertenties alleen worden getoond in de zoekresultaten en categorie feeds, zo kan er bijvoorbeeld een advertentie voor een Darth Vader outfit verschijnen na het uitvoeren van de zoekopdracht Halloween.

Lees meer over: