Pinterest laat je nu een onbeperkt aantal verborgen borden aanmaken

Pinterest laat je nu een onbeperkt aantal verborgen borden aanmaken

Pinterest kent al langere tijd een feature om verborgen borden aan te kunnen maken. Deze verborgen borden zijn dus niet zichtbaar voor andere gebruikers van het digitale prikbord maar alleen voor gebruikers die hier specifiek een uitnodiging voor ontvangen. Verborgen borden komen niet naar voren in de zoekresultaten, worden niet getoond op je eigen startpagina en ook niet op de pagina met pins of activiteiten op je eigen profiel.

Het was altijd zo dat je als gebruiker van Pinterest maximaal zes verborgen borden aan mocht maken maar deze beperking is nu opgeheven. Zodoende is het nu mogelijk om een onbeperkt aantal geheime borden aan te maken al hangt er wel een cijfer aan onbeperkt. Er mogen namelijk maximaal 350 borden worden gecreëerd. Indien een uitnodiging voor een geheim bord van een gebruiker wordt geaccepteerd dan wordt dit niet meegerekend.

Het instellen van een verborgen bord is eenvoudig. Door een nieuw bord aan te maken komt de onderstaande popup in beeld. Onderin kan dan gekozen worden voor de optie Keep it secret. Een bestaand bord kan helaas niet achteraf op verborgen worden gezet.

pinterest_bord_aanmaken

Lees meer over: