Pinterest introduceert Article Pins

Pinterest introduceert Article Pins

Pinterest wil zich meer gaan richten op nieuwswebsites en blogs met de introductie van article pins. Het digitale prikbord geeft aan dat er dagelijks zo'n vijf miljoen artikelen worden geplaatst door gebruikers die deze op een later moment willen lezen echter werden deze pins alleen voorzien van een afbeelding en een link terug naar de originele website.

De nieuwe pins afkomstig van mediawebsites hebben een afwijkend uiterlijk vergeleken met normale pins, zo wordt de titel getoond, de auteur en een korte omschrijving van het artikel. Onder de omschrijving staat een grote link terug naar de betreffende website zodat lezers eenvoudig door kunnen klikken naar het volledige artikel. Article pins zijn wat dat betreft vergelijkbaar met de in mei dit jaar bijgewerkte pins voor recepten, en nieuwe pins voor films en producten. Tevens hoopt Pinterest dat gebruikers makkelijker op deze manier interessante artikelen kunnen vinden, opslaan en verder delen op het sociale netwerk.

Ontwikkelaars van websites geïnteresseerd in deze nieuwe article pins kunnen op deze pagina in het helpcentrum van Pinterest terecht. Om ondersteuning te implementeren dienen er een aantal metatags (Open Graph) te worden toegevoegd aan een artikel.

Eind vorige week kondigde Pinterest nog de komst van advertenties aan.

pinterest_article_pins

Lees meer over: