Pinterest: Geheime prikborden aanmaken

Eerder vandaag was er nog het bericht dat Pinterest mogelijk binnenkort zou gaan komen met de mogelijkheid om prikborden privé te houden en sneller dan verwacht is deze feature nu officieel aangekondigd door Pinterest. In de komende weken zal de nieuwe veelgevraagde feature worden uitgerold naar alle gebruikers, het sociale netwerk vond het een goed idee om deze feature juist tijdens de aankomende feestdagen te gaan testen.

Zodra er een nieuwe verzameling wordt aangemaakt kan er ingesteld worden dat deze privé moet blijven zoals in de screenshot hierboven is te zien. Alle items die dan aan deze verzameling worden toegevoegd kunnen dan niet bekeken worden door andere gebruikers tenzij deze gebruikers worden uitgenodigd om het prikbord te bekijken.

Bestaande verzamelingen op privé zetten is dan weer niet mogelijk, dit komt omdat andere gebruikers mogelijk al pins van deze verzamelingen hebben gedeeld. Op de pagina met alle verzamelingen worden de prikborden die verborgen zijn onderaan apart geplaatst.

Mobiele applicaties

Het aanmaken van een geheime verzameling kan ook in de mobiele applicaties van het sociale netwerk voor de iPhone, iPad evenals voor apparaten met Android. Om de feature te gebruiken is het noodzakelijk om de nieuwste versie van de applicatie te downloaden.

Lees meer over: