Pinterest gaat layout updaten

Na de aankondiging eerder deze week over de samenvoeging van Recent Activity en Activity heeft Pinterest laten weten op dit moment te experimenteren met een nieuw design. Het digitale prikbord werd juist populair vanwege de opzet en het klinkt dan ook schokkender dan het in werkelijkheid is. Zoals in de onderstaande screenshot is te zien is als eerste de navigatie bovenaan de website aangepast. De knoppen die nu rechtsboven staan zijn gegroepeerd onder de gebruikersnaam. Links naast het zoekveld is een nieuwe rode knop toegevoegd, het klikken op de knop toont een overzicht van alle categorieën.

De echte wijzigingen zijn te zien op de pagina waarop de pin zelf staat. De betreffende afbeelding wordt groter getoond en is naar links verplaatst. Andere pins van hetzelfde overzicht zijn te zien aan de rechterkant evenals gerelateerde pins. Onder de pin duidelijkere knoppen waaronder een grote rode knop om de afbeelding opnieuw te pinnen en een grote knop om de pin te waarderen. Rechts de knop om de pin te plaatsen op een website. Samengevat ziet de detailpagina er strakker en beter uit dan de huidige pagina.

Screenshots van de layout zie je hieronder, klik op een afbeelding om een vergroting te bekijken. De update zal in de komende weken worden uitgerold naar een kleine groep gebruikers. Pas later zal Pinterest de layout verder gaan uitrollen naar meer gebruikers.

pinterest_layout_experiment_1

pinterest_layout_experiment_2

Lees meer over: