Pietitie op Facebook voor Zwarte Piet en tegen afschaffing Sinterklaasfeest

Pietitie op Facebook voor Zwarte Piet en tegen afschaffing Sinterklaasfeest

De discussie over Zwarte Piet is dit jaar heftiger dan ooit mede door professor Verene Shepherd die eerder deze week al riep dat het Sinterklaasfeest afgeschaft zou moeten worden, dit terwijl het onderzoek van de VN nog in volle gang is en ze zich nog niet echt in het feest had verdiept. Veel Nederlanders vinden het onderzoek onzin en associeren Zwarte Piet zeker niet met slavernij en willen ook niet dat Zwarte Piet een andere kleur krijgt. Het overgrote deel van de Nederlanders is van mening dat het Sinterklaasfeest moet blijven bestaan inclusief Zwarte Piet, zo ook de initiatiefnemers van de actie Pietitie.nl.

Gisteren werd er een pagina op Facebook geopend tegen de afschaffing van het Sinterklaasfeest als ondersteuning voor de website Pietitie.nl waar een petitie getekend kan worden. Geen slecht idee want nu 24 uur later heeft de pagina op het sociale netwerk al bijna een miljoen likes weten te verzamelen, een groot succes dus. Uiteraard is pietitie.nl ook tegen de afschaffing van het Sinterklaasfeest. Middels een hele simpele manier willen wij van pietitie.nl zoveel mogelijk 'likes' verzamelen voor we te laat zijn, aldus de pagina. Nog nooit eerder wist een Nederlandse pagina zoveel likes te verzamelen binnen 24 uur.

De pagina is te vinden op facebook.com/pietitie, de petitie ondertekenen kan op petities.nl/petitie/zwarte-piet-moet-blijven. Volgen op Twitter kan ook, twitter.com/pietitieNL

Update

Inmiddels heeft de pagina meer dan 1 miljoen likes waarmee het de populairste Nederlandse pagina is geworden op het sociale netwerk. De pagina van Ajax was tot vandaag de populairste Nederlandse pagina op Facebook met meer dan 800.000 likes.

Lees meer over: ,