Picnik komt naar Picasa

Een logische stap, Google heeft foto-editor Picnik gekoppeld aan Picasa Web Albums. Eerder dit jaar maakte Google de overname van Picnik bekend. Picnik is een online foto-editor waarmee foto's eenvoudig bewerkt kunnen worden, de applicatie draait volledig in de browser met behulp van Flash. Denk hierbij aan bijsnijden, schalen, roteren, rode ogen verwijderen.

De koppeling is te zien op het moment dat je een foto opent en wilt gaan bewerken. Boven de foto staat een knop 'Edit', na het klikken hierop verschijnt een link 'Edit in Picnik'. Deze knop staat ook rechtsboven de foto. Het klikken erop opent een soort lightbox venster waarin de applicatie van Picnik wordt geopend.

Het probleem is wel dat Picnik qua vormgeving sterk afwijkt van Picasa. Google heeft besloten dat dit voorlopig zo blijft en dat Picnik zijn eigen identiteit blijft behouden net als dit bijvoorbeeld het geval is met YouTube. Verder blijven ook de abonnementsvormen van Picnik bestaan, Picasa zal zelf automatisch moeten detecteren of een gebruiker een betaald abonnement heeft of niet. Zo niet dat kan de editor wel gratis gebruikt worden.

Op het moment van schrijven werkt de knop alleen in de Engelse interface van Picasa. Na het overschakelen naar het Nederlands is de knop wel te zien (Bewerken in Picnik) maar er kan niet op geklikt worden.

Lees meer over: , ,