Picasa en Blogger worden Google Photos en Google Blogs

Google is van plan om de bestaande producten Picasa en Blogger te gaan hernoemen naar Google Photos en Google Blogs zo heeft Mashable vernomen. De wijzigingen zullen waarschijnlijk ergens in de komende zes weken worden doorgevoerd en dit zal wellicht gaan samenvallen met het openstellen van Google+ voor het grote publiek.

Het gaat puur om een naamsverandering van de twee populaire producten en het kan goed zijn dat ook andere producten gaan volgen. Bronnen bekend met de zaak wisten in ieder geval wel te melden dat videowebsite YouTube gewoon YouTube zal blijven.

Google+

De datum die nu wordt genoemd waarop Google+ beschikbaar komt voor het grote publiek is 31 juli of eventueel eerder. 31 juli is in ieder geval de dag dat Google alle Google profielen die momenteel privé zijn definitief zal gaan verwijderen. Dit besluit werd genomen omdat het bedrijf van mening is dat alle profielen openbaar moeten zijn.

Google Blogs

Het is dan overigens even de vraag wat er gaat gebeuren met de zoekmachine Google Blogs, dit is momenteel nog niet duidelijk. Google zelf wilde verder nog niet reageren op de berichtgeving, meer informatie volgt in de komende weken.

Lees meer over: , , ,