Photovine van Google [Update]

"Photovine is a fun way to learn about your friends, meet new people, and share your world like never before." staat op de website Photovine.com. Het gaat om de introductie van een nieuwe sociale applicatie om foto's te delen met bekende en onbekende mensen. Het idee is dat je met de applicatie in contact komt met andere mensen die dezelfde thema's gebruiken in hun foto's. Een zogenaamde Vine is een alsmaar groeiende collectie foto's met hetzelfde thema zoals bijvoorbeeld 'feestende mensen' en 'de liefde van mijn leven'. Op deze manier deelt iedereen zijn eigen verhaal.

De applicatie komt uit de stal van het bedrijf Slide dat in 2008 werd overgenomen door Google. Sinds de overname heeft het bedrijf meerdere applicaties uitgebracht. Opmerkelijk is dat er nergens op Photovine.com staat dat het een product van Google betreft behalve in de privacy policy waar staat dat Slide eigendom is van Google.

Openbaar

Wat belangrijk is om te weten is dat er geen opties zijn om foto's af te schermen voor de buitenwereld. Alles is openbaar en hierbij geeft Google aan dat als je bepaalde foto's eigenlijk niet met de rest van de wereld wilt delen je er beter aan doet om deze niet te uploaden. Dit wordt in ieder geval van te voren duidelijk gemaakt en de verantwoordelijkheid wordt in dit geval bij de gebruikers neergelegd.

Ondanks dat de website dus al online staat is de applicatie nog niet beschikbaar.

Update

Toevallig heeft Google slechts een aantal uur na plaatsing van dit artikel de website aangepast. Op de website kun je nu een invite aanvragen door je naam en mailadres achter te laten. Tevens is de onderstaande video online geplaatst.

Lees meer over: ,