Photoshop CS6 bètaversie beschikbaar

Naar verwachting zal eind mei Adobe Creative Suite 6 gaan uitbrengen en om daar alvast op vooruit te lopen heeft het bedrijf alvast een bètaversie van Photoshop CS6 Extended beschikbaar gesteld. Wat direct als eerste opvalt is dat de interface van het programma nu een stuk donkerder is gemaakt, dit zal straks ook het geval zijn wat betreft de andere programma's die deel uitmaken van de Creative Suite. Wees gerust dat als je hier niet aan kunt wennen dat je via de instellingen de lichtere kleuren wel weer gewoon kunt instellen.

Verder bevat deze versie de nieuwe Mercury Graphics Engine waardoor de kracht van een Nvidia grafische kaart ingezet kan worden bij functies als Liquify, Puppet Warp en Crop. Nieuw is de Content Aware Move, wat voortborduurt op Content Aware Fill. Met deze feature kunnen objecten in een foto worden verplaatst waarbij de achtergrond wordt opgevuld.

Een volledige lijst met alle verbeteringen en nieuwe toevoegingen is hier te bekijken.

Downloaden

Photoshop CS6 weegt iets meer dan 1.5 GB en kan gratis worden gedownload bij Adobe, let wel op dat om het product te kunnen gebruiken een Adobe ID vereist is. Senior Creative Director Russell Brown demonstreert in de onderstaande video de nieuwe versie.

Lees meer over: , ,