Philips werkt aan app voor Google Glass voor artsen

Onderzoekers van het Philips Digital Accelerator Lab en onderzoekers van Accenture Technology Labs hebben het eerste werkende Google Glass testmodel aangekondigd om artsen in ziekenhuizen handsfree toegang te geven tot essentiële patiëntgegevens.

Het proof of concept toont dat de bril een koppeling maakt met Philips' IntelliVue patiëntbewakingsoplossing, zodoende kan een arts bijvoorbeeld tijdens een operatie handsfree eenvoudig de vitale functies controleren zonder dat hij zich hoeft te richten tot een monitor en tegelijkertijd kan reageren op ontwikkelingen tijdens de ingreep.

We leven in een wereld waar flexibiliteit voorop staat en waar revolutionaire ideeën moeten worden vertaald in oplossingen die mensen praktisch kunnen toepassen, In dit onderzoek wordt gekeken hoe we de toegang tot de juiste informatie op het juiste moment voor artsen kunnen verbeteren, zodat ze zich kunnen concentreren op efficiëntere en effectievere patiëntenzorg. Het is een eerste stap in het onderzoek naar mogelijke toepassingen van bestaande technologieën voor verbetering van de kwaliteit van leven bij patiënten.

De samenwerking tussen Accenture en Philips laat zien welke ongekende mogelijkheden draagbare systemen in de zorgbranche kunnen bieden; ze kunnen chirurgen helpen nog effectiever te werken en de zorg voor de patiënt verder te optimaliseren. Het bijzondere hiervan is dat het zo mooi laat zien hoe digitale technologieën onze manier van werken en ons leven ingrijpend kunnen veranderen. We zijn blij dat we deze visie samen met Philips hebben kunnen verwezenlijken.

In de toekomst moet een arts de status van een patiënt tevens kunnen opvragen op andere momenten, in de bovenstaande video is te zien hoe een arts dit doet in de gang van het ziekenhuis terwijl hij loopt naar de operatiekamer. Het gaat dan om bijvoorbeeld gegevens als leeftijd, allergieën, gewicht, lengte, etc. Het moet ook mogelijk gaan worden dat een arts de hulp van artsen op andere locaties kan inroepen en het moet mogelijk worden om de patiënt na afloop van de operatie in de verkoeverkamer te bekijken.

Recent werd de bril van Google al uitgeprobeerd tijdens operaties waaronder in het academisch ziekenhuis in Nijmegen. Ook werd al eens met behulp van de bril van Google in de Verenigde Staten een operatie live via een Google+ Hangout uitgezonden.

Lees meer over: ,