Phil Schiller: Er komt geen goedkopere iPhone

iPhone Begin deze week waren er berichten van Digitimes en de Wall Street Journal over een mogelijke goedkopere versie van de iPhone gericht op opkomende landen waaronder China. Apple zou druk zijn met de ontwikkeling van het toestel en deze later dit jaar uit gaan brengen, de goedkopere iPhone zou tussen de 99 en 149 dollar moeten kosten.

Echter worden de berichten nu weer tegengesproken door Phil Schiller, SVP marketing bij Apple. Schiller gaf in een interview met het Shanghai Evening News aan dat het bedrijf zeker geen goedkopere iPhone zal gaan introduceren, hij gaf zelfs aan dat dit nooit de toekomst zal zijn van de producten van Apple. "Despite the popularity of cheap smartphones, this will never be the future of Apple’s products. In fact, although Apple’s market share of smartphones is just about 20%, we own the 75% of the profit." aldus Phil.

Het interview gaat in tegen de berichten van eerder deze week. Opvallend hierbij is wel dat ook persbureau Reuters een bericht online plaatste over het interview met Phil Schiller maar dit bericht later weer offline haalde. Ook andere websites twijfelde aan de berichtgeving van het Shanghai Evening News maar ondertussen heeft The Next Web bevestiging van Apple gekregen dat de opmerkingen daadwerkelijk zijn gemaakt door Phil.

Lees meer over: ,