PDF-bestanden openen in Firefox kan nu standaard

Firefox logoMozilla heeft versie 19 van browser Firefox uitgebracht en met deze versie is er een PDF viewer toegevoegd aan de browser. Met de toevoeging van deze viewer is het niet langer nodig om eerst een PDF-bestand te downloaden of een aparte plugin te installeren zoals bijvoorbeeld Adobe Reader om PDF-bestanden direct in de browser te openen.

Nu kunnen PDF-bestanden dus standaard worden geopend in de browser zonder allerlei extra klikken net als dit bijvoorbeeld al langer kan in Google Chrome. De nieuwe PDF viewer is toegevoegd aan de versies van de browser voor zowel Windows, Mac als Linux.

Na het openen van een PDF-bestand heb je een aantal opties bovenaan in de werkbalk. Je kunt in en uitzoomen, navigeren en via de knop linksboven open je een balk met een overzicht van alle pagina's in het bestand. Rechtsboven een knop om over te schakelen op volledig scherm en hier staan knoppen om de PDF af te drukken of te downloaden.

Maak je momenteel gebruik van Firefox dan zul je de update automatisch ontvangen. Controleren kan door op de oranje knop linksboven te klikken en ga daarna naar Help, klik dan in het menu op het menu item 'Over Firefox'. Firefox downloaden kan op Firefox.com.

firefox_pdf_viewer

Windows 8

Overigens gaat de ontwikkeling van een versie van de browser voor de Metro-interface van Windows 8 ondertussen ook nog door. Recent werd er een experimentele versie online gezet die gebruikt kan worden in de touch-interface van het besturingssysteem. Firefox Nightly kan hier gedownload worden, let dus wel op dat het nog om een testversie gaat.

Lees meer over: , ,