Paus weer actief op Twitter, het Nederlandse account is opgeschort

twitter_paus_tbDe aankondiging van Paus Franciscus heeft logischerwijs op Twitter voor een hoop berichten gezorgd en de nodige Trending Topics. In totaal werden er gedurende de dag in aanloop naar de aankondiging meer dan 7 miljoen berichten geplaatst op Twitter, nadat de nieuwe Paus was aangekondigd werd er een piek bereikt van meer dan 130.000 berichten per minuut. Hiermee zijn geen records gebroken, bijvoorbeeld de overwinning afgelopen jaar van Obama zorgde voor een piek van 320.000 berichten per minuut.

Op de dag van het aftreden van Paus Benedictus afgelopen maand werd het account @Pontifex op Twitter gesloten maar inmiddels is het account weer geopend. Alle voorgaande berichten zijn niet meer te zien en op het moment van schrijven staat er 1 bericht op het account, 'HABEMUS PAPAM FRANCISCUM'. Het account @Pontifex op Twitter heeft op dit moment meer dan 1,8 miljoen volgers, dit zijn 300.000 volgers meer dan eind vorige maand. Het account van de Paus bestaat sinds december afgelopen jaar.

@Pontifex_nl

Het Nederlandse account dat vorig jaar begin december werd vastgelegd door Katholiek.nl om misbruik te voorkomen lijkt niet meer te bestaan, wie @Pontifex_nl wil gaan openen krijgt op dit moment de melding in beeld dat het account is opgeschort.

account_opgeschort

Lees meer over: