Paus Benedictus vanaf volgende week op Twitter

Het Vaticaan opende in 2009 al een eigen kanaal op YouTube waar veel video's zijn te vinden van de 265e en huidige Paus Benedictus en andere kerkelijke activiteiten. Volgende week woensdag zal Paus Benedictus dan ook de stap gaan maken naar Twitter.

Het account @pontifex is nu al geopend en wist binnen enkele uren al snel een groot gebruikers aan zich te binden maar berichten zijn dus nog niet geplaatst. Elke gebruiker die een vraag heeft voor Paus Benedictus kan deze vanaf nu stellen op Twitter door de hashtag 'AskPontifex' te gebruiken. Volgende week woensdag (12 december) zullen dan diverse werknemers van het Vaticaan namens Paus Benedictus op het nieuwe account vragen gaan beantwoorden direct na de wekelijkse publiekelijke audiƫntie in het Vaticaan.

De berichten die geplaatst zullen worden op het account Pontifex zullen voornamelijk in het Engels zijn maar er zijn ook accounts waar vertalingen op zullen worden geplaatst. Het gaat onder andere om de talen Spaans, Italiaans, Portugees, Duits, Pools, Arabisch en Frans. Het Nederlandse account is te vinden op @pontifex_nl, dit account werd geregistreerd door Katholiek.nl om zodoende misbruik van het account te voorkomen.

Lees meer over: