Pas op voor kwaadaardige goo.gl links op Twitter

Op Twitter is een nieuwe worm opgedoken die wordt verspreid via links die met de URL-verkorter van Google zijn gemaakt. In het geval dat je op deze korte link klikt dan wordt je account overgenomen en de link zelf wordt vervolgens weer naar al je volgers verspreid. In eerste instantie ging het om twee verschillende links, goo.gl/od0az en goo.gl/R7f68 die afkomstig zijn van een gehackte Franse website maar inmiddels is er ook een andere link opgedoken.

De derde link die nu rondgaat promoot de service Fllwrs, in dit geval ziet een tweet er als volgt uit: "Just found the easiest way to track who follows and unfollows you – http://goo.gl/kLE5M". Mocht je op een dergelijke link hebben geklikt kun je altijd even checken of je account nog in orde is door te gaan naar de instellingen van Twitter en hier op connections te klikken. Zoek dan bijvoorbeeld Fllwrs en klik op Revoke Access.

Twitter is inmiddels op de hoogte en stuurt geïnfecteerde gebruikers een mail met het verzoek het wachtwoord te wijzigen, iets wat toch wel verstandig is om regelmaat te doen.

Waarschijnlijk is in dit geval de URL-verkorter van Google gebruikt omdat deze betrouwbaar overkomt bij de meeste gebruikers.

Lees meer over: , , ,