Paniekknop voor Google Chrome (extensie)

Er zijn veel verschillende extensies voor Google Chrome te vinden waaronder enkele bijzondere zoals de PanicButton ontwikkeld door Thomas Greiner. Na het installeren van deze extensie wordt er een knop toegevoegd aan de werkbalk van Google Chrome waarmee je zodoende in een keer al je tabbladen kunt sluiten. Bijvoorbeeld handig op het werk op het moment dat de baas binnen komt lopen.

De knop is standaard rood, zodra je hierop klikt worden direct alle openstaande tabbladen gesloten en opgeslagen als bladwijzers in een map 'temporary panic'. De button wordt vervolgens groen en toont hoeveel websites er werden opgeslagen. Het nogmaals klikken op de button brengt alle tabbladen weer terug in beeld. Het verbergen van alle tabbladen kan overigens ook snel door op de Escape toets te drukken op je toetsenbord. Zodra je de tabbladen weer hebt hersteld wordt de 'temporary panic' weer verwijderd.

Er zijn nog een aantal aanvullende opties als je naar het overzicht van geinstalleerde extensies gaat. Hier kan er eventueel een wachtwoord ingesteld worden voor het ontgrendelen van de knop en hier stel je een veilige pagina in. Dit is de pagina die wordt geopend op het moment dat je de andere tabbladen verbergt.

De extensie vind je hier, op dit moment staat het aantal gebruikers op meer dan 41.000.

Lees meer over: , ,