Panda update Google nu wereldwijd doorgevoerd

Google heeft in een kort bericht laten weten dat het algoritme voor kwaliteitswebsites, beter bekend als het Panda-algoritme nu wereldwijd doorgevoerd is. Een halfjaar geleden werden de aanpassingen aan het algoritme al doorgevoerd voor Engelstalige zoekopdrachten en sindsdien heeft dit de gemoederen al behoorlijk bezig gehouden.

Google geeft aan dat uit onderzoeksdata naar voren komt dat deze veranderingen de kwaliteit van de zoekresultaten over de gehele breedte verbeteren, en dat de reactie van gebruikers ten opzichte van de aanpassingen tot op heden erg positief is.

6 en 9%

Voor vrijwel de meeste talen zal gelden dat de veranderingen tussen de 6 en 9 procent van de zoekopdrachten beïnvloeden. Dit is een lager percentage dan eerder dit jaar toen de oorspronkelijke Panda update voor Engelstalige zoekopdrachten werd doorgevoerd. Toen gaf de update waarneembare verschillen in 12 procent van de gevallen. De aanpassingen gelden overigens nog niet voor de talen Chinees, Japans en Koreaans.

Mocht je als eigenaar van een website geraakt worden door de aanpassingen dan kijk even naar de reeks tips die Google onlangs online plaatste.

Lees meer over: , ,