Pagina’s Google+ kunnen nu op alle berichten reageren

Google+ Logo Goed nieuws voor eigenaren van pagina's op Google+, het is nu mogelijk voor beheerders van pagina's om te reageren op berichten van gebruikers die de betreffende pagina niet hebben toegevoegd aan hun kringen. Voorheen was het niet mogelijk om als pagina te reageren op berichten van andere gebruikers. Google noemt als voorbeeld dat als iemand zijn favoriete bakkerij prijst op het sociale netwerk de bakkerij in kwestie, mits actief op Google+ nu dankzij de update kan reageren op het bericht van de klant.

Pagina's kunnen berichten waarderen middels de +1 knop en berichten opnieuw delen. Hoewel dus een positieve update kan het mogelijk ook tot de nodige spam gaan leiden.

Ander goed nieuws voor beheerders van pagina's is dat er uitgebreide statistieken aan gaan komen. Volgens de pagina met meer informatie over het sociale netwerk voor bedrijven zou dit ergens in de komende weken gaan volgen. Afgelopen jaar lekte er nog een presentatie uit waarin te zien was hoe een pagina gekoppeld kon worden met Google Analytics. Het is niet duidelijk of het nu ook om deze koppeling met Google Analytics gaat.

Lees meer over: ,