Pagina Olympische Spelen op Twitter alleen voor Verenigde Staten

Recent begon Twitter met hashtag pages, speciale pagina's gericht op een bepaald groot evenement. het doel van deze pagina is om berichten en foto's beter weer te geven die te maken hebben met het evenement. De eerste pagina die werd ingericht was voor Nascar en deze pagina bestaat nog steeds en de tweede pagina die een tikje aan de late kant online werd gezet stond in het teken van het Europees Kampioenschap voetbal.

Nu voor de Olympische Spelen in Londen heeft Twitter ook een speciale pagina ingericht, opmerkelijk is alleen dat de pagina alleen geopend kan worden door gebruikers in de Verenigde Staten. Hoewel het een evenement is waar de gehele wereld aan deelneemt en naar kijkt heeft Twitter er toch voor gekozen om een samenwerking met NBC aan te gaan en dat is de reden dat de pagina is beperkt tot slechts de Verenigde Staten.

Gebruikers in de Verenigde Staten kunnen terecht op deze pagina om berichten van atleten, coaches, teams, fans en andere Olympic insiders te bekijken. Er zullen veel berichten worden geplaatst en Twitter geeft aan dat er nu al dagelijks meer berichten over de spelen in Londen worden geplaatst dan tijdens de gehele Olympische Zomerspelen in 2008 in Peking. Een screenshot van de Olympische pagina van Twitter zie je hieronder.

Storing

Om nog even bij Twitter en de Olympische Spelen te blijven, gisteren deed zich een storing voor en al snel waren er geruchten dat dit wel eens met de Olympische Spelen te maken zou kunnen hebben. Dit bleek niet het geval zo liet Twitter in een verklaring weten. "I wish I could say that today’s outage could be explained by the Olympics or even a cascading bug. Instead, it was due to this infrastructural double-whammy. We are investing aggressively in our systems to avoid this situation in the future." aldus Twitter.

Lees meer over: ,