Speel Pac-Man op homepage Google!

Google heeft vandaag ineens een uniek logo op de homepage geplaatst, Pac-Man!. De reden hiervan is de 30ste verjaardag van Pac-Man. Het is voor het eerst dat er een daadwerkelijk werkend spel, inclusief geluid op de homepage van de zoekmachine is geplaatst, eerder werd al wel eens de verjaardag van Tetris gevierd met een speciaal logo.

Op 22 mei 1980 kwam de eerste versie van het spel uit om uiteindelijk uit te groeien tot een van de meest succesvolle computerspellen ooit. Pac-Man is ontwikkeld door Tohru Iwatani van de Japanse spellenfabrikant Namco. Het spel werd bedacht tijdens een pizzamaaltijd.

Spelen

Het spel starten kan door op de knop 'Geld inwerpen' te klikken waarna de besturing verder met de pijltjestoetsen gaat. Klik je overigens nogmaals op de knop 'Geld inwerpen' zal mevrouw Pac-Man ook in beeld komen. Ms. Pac-Man kan bediend worden met de toetsen W A S en D en zodoende kun je dus ook met z'n twee├źn een spelletje spelen. De knop 'Geld inwerpen' vervangt de knop 'Ik doe een gok' die normaal onder het zoekveld staat maar nog wel te zien is onder de suggesties zodra je een zoekopdracht gaat typen.

48 uur

Normaal gesproken staat een logo van Google 24 uur op de homepage maar voor Pac-Man wordt een uitzondering gemaakt. Het spel staat 48 uur op de homepage.

Update

Een werkende kopie van het spel is op de pagina met doodles toegevoegd, hier.

Lees meer over: , , ,