Pac-Man logo Google zorgde voor piek Mozilla support

Zoals je wellicht nog weet plaatste Google vorige maand een speciaal logo om de 30ste verjaardag van Pac-Man te vieren. Nu was er eerder al het bericht dat het spel heeft gezorgd voor 4.8 miljoen verloren productieve uren maar nu blijkt dat het logo er ook voor gezorgd heeft dat het support gedeelte van Mozilla voor browser Firefox een flink aantal extra bezoekers heeft gekregen die dag.

Diverse gebruikers gingen naar het helpcentrum omdat hun browser allerlei vreemde geluiden maakte, niet wetende dat dit werd veroorzaakt door het Pac-Man spel.

Dit betekent dat een aantal van de net genoemde verloren uren ook zijn gegaan naar gebruikers die opzoek gingen naar een oplossing voor het probleem met het geluid en gebruikers die hun browser opnieuw hebben geïnstalleerd. In de grafiek hieronder van Compete.com is te zien dat er een flinke stijging was op 21 mei, in totaal 52.56 procent meer vergeleken met de dag ervoor.

Uit cijfers van Compete komt verder naar voren dat gebruikers op 21 mei gemiddeld ongeveer 2 minuten en 20 seconden op de homepage van Google waren om het spel te spelen. Pac-Man spelen kan overigens nog op google.com/pacman/.

Lees meer over: , , ,