Overzicht Google Logo’s februari 2014

Overzicht Google Logo’s februari 2014

Hieronder de lijst met logo's die in de afgelopen maand zijn geplaatst door Google. Afgelopen maand maakte het bedrijf op hoge uitzondering een statement met een doodle en dit had te maken met de Olympische Winterspelen in Sotsji. Helaas besloot Google om niet net als voorgaande jaren elke dag een ander logo te plaatsen gedurende de Winterspelen maar in plaats daarvan werd een enkel logo geplaatst. Het ging om een doodle die bestond uit de kleuren van de regenboogvlag met in elke kleur een sport verwerkt. Onder het logo werd een korte passage uit het Olympisch Handvest geplaatst. Op deze manier wilde Google protesteren tegen de mensenrechtensituatie in Rusland.

Verder werd begin van de maand een logo geplaatst in het teken van de laagste temperatuur ooit in Canada gemeten, dit was op 3 februari precies 67 jaar geleden. Ook was het Valentijnsdag en op deze dag werd een interactief logo geplaatst waarmee dozen bonbons samengesteld konden worden. Afgelopen vrijdag werd onder andere op de Nederlandse homepage nog een logo geplaatst die in het teken stond van Guust Flater, een strip die werd bedacht en getekend door André Franquin, een Belgische striptekenaar. Afgelopen donderdag werd er nog een geanimeerd logo geplaatst op de Amerikaanse homepage vanwege de geboortedag van John Steinbeck. Het overzicht ze je hieronder.

Updates ontvangen

Wil je automatisch op de hoogte worden gebracht van nieuwe logo's dan kun je terecht op Twitter, Facebook en Google+. Daarnaast is er ook een nieuwsbrief die maximaal één keer per week wordt verstuurd met een overzicht van alle doodles die sinds de laatste nieuwsbrief zijn geplaatst. Inschrijven voor de Doodles nieuwsbrief kan op deze pagina.

Lees meer over: ,