Overval Apple Store in Parijs

Oudejaarsavond hebben vier gewapende mannen de Apple Store Opéra in Parijs overvallen, het bedrijf heeft twee winkels in de stad. De overval gebeurde rond 21:00 uur 's avonds drie uur na sluitingstijd, de winkel had volgens bronnen goed gedraaid tijdens de feestdagen. De gemaskerde mannen die tot op heden nog niet zijn gevonden door de Franse politie wisten in totaal voor meer dan 1 miljoen euro aan spullen mee te nemen.

De overvallers namen met name telefoons en tablets mee en gingen ervandoor ruim voordat de politie arriveerde met een busje die vlakbij bij de winkel geparkeerd stond.

Er was een beveiligingsmedewerker aanwezig die gewond raakte. De politie denkt dat de overval bewust rond dit tijdstip was gepland omdat op dat moment de politie vooral druk was met het publiek bij de Eiffeltoren en op de Champs-Élysées vanwege Oud en Nieuw.

apple_store_parijs

België

Afgelopen maand werden er nog duizenden iPhones gestolen in België. Ook vier bewapende mannen overvielen een koeriersbedrijf in de plaats Kortenberg waar de nieuwe toestellen klaar lagen voor de Mobistar Centers en de Mobistar-verkooppunten.

Lees meer over: , ,