Overname YouTube door Google binnen een week geregeld

Uit een interview op de conferentie TechCrunch Disrupt in Beijing met Steven Chen, een van de oprichters van YouTube blijkt dat de onderhandelingen met Google over een overname slechts een week geduurd hebben. Chen had ontmoetingen met zowel mensen van Yahoo als van Google. Opmerkelijk was dat de gesprekken niet werden gevoerd op kantoor maar Chen wilde een locatie waar beide partijen normaal gesproken nooit heen zouden gaan en zodoende viel de keus op het restaurant Denny's in Palo Alto.

Eric Schmidt

Uiteindelijk was het gesprek dat de oprichters hadden met de toenmalige CEO van Google, Eric Schmidt de reden dat er werd gekozen voor Google en niet voor Yahoo.

Het gesprek vond plaats op een zondagmiddag en duurde slechts een aantal minuten maar zorgde dus wel voor de doorslag. Schmidt deed namelijk de toezegging dat na de overname ze voor een periode van twaalf maanden mochten doen wat ze wilden en dat als ze tegen problemen aan zouden lopen ze hem gewoon konden bellen of mailen. Een goed voorstel echter had Schmidt nog wel twee eisen, hij zei tegen de oprichters: "Give me an infinite number of happy users and give me an infinite number of good content".

YouTube werd op 15 februari 2005 opgericht door Chad Hurley, Steve Chen en Jawed Karim, allen voormalig werknemers van PayPal. De videowebsite werd in 2006 voor 1.65 miljard dollar overgenomen, op dat moment de grootste overname van Google ooit.

Interview

Het volledige interview met Steven Chen is hieronder te bekijken.

Lees meer over: , ,