Overgrote deel wereldleiders actief op Twitter

Uit cijfers afkomstig van Digital Daya blijkt dat het overgrote deel van de wereldleiders inmiddels actief is op Twitter. Er werd gekeken door het bedrijf naar 164 landen en er werden in totaal 123 regeringsaccounts gevonden, oftewel 75 procent. Het aantal wereldleiders op Twitter is wat dat betreft flink gestegen in de afgelopen jaren, in 2010 ging het om 20 procent, afgelopen jaar in augustus was dit al gestegen naar 42 procent.

twitter_wereldleiders

Wat betreft het aantal volgers staat op de eerste plaats president Barack Obama met meer dan 24 miljoen volgers. Veel berichten op het account worden geplaatst door andere medewerkers maar zo af en toe plaatst de president zelf ook berichten, afgelopen jaar werd het bericht 'Fore more years' nog het meest geretweete bericht van afgelopen jaar.

Op de tweede plaats staat president Hugo Chavez van Venezuela met bijna 4 miljoen volgers. De president van Turkije, Abdullah Gül staat op drie met 2,6 miljoen volgers.

Wat betreft Nederland is premier Mark Rutte actief op Twitter op het account @MinPres, hij plaatst echter hier zelf geen berichten maar het account wordt bijgehouden door de Rijksvoorlichtingsdienst net als de pagina op Google+. Volgen van het Koninklijk Huis kan ook door te gaan naar @KHtweets, ook bijgehouden door de Rijksvoorlichtingsdienst.

Lees meer over: