Outlook RT werkt niet in de Metro-interface

Microsoft zal met de aankomende update voor Windows 8 ook Outlook RT gaan uitbrengen als aanvulling op de al bestaande applicaties van Office voor het besturingssysteem. De aankondiging van het bedrijf was aanvankelijk wat vaag en veel details werden er nog niet vrijgegeven, ook werden er nog geen screenshots gedeeld.

Wat nu in ieder geval wel duidelijk is geworden is dat Outlook RT geen applicatie is ontworpen voor de Metro-interface van het besturingssysteem. Ondanks dat er een bericht op het @Surface account op Twitter werd geplaatst waarmee werd aangegeven dat het niet ging om een applicatie voor de desktop is dit deze tweet dus niet geheel correct.

Outlook RT zal draaien in de desktopweergave en zoals in de onderstaande screenshot is te zien heeft het nieuwe mailprogramma vrijwel hetzelfde uiterlijk als Office Outlook 2013.

outlook_rt_desktop

Daarnaast is duidelijk geworden dat de eerste versie van Outlook RT voor Windows RT kan worden gedownload op het moment dat Microsoft de publieke preview uitbrengt van de update voor Windows eind deze maand. Het is tevens wel de verwachting dat Outlook RT gewoon via de Windows Store zal kunnen worden gedownload en geïnstalleerd.

Lees meer over: ,