Outlook.com voegt ondersteuning voor Google Talk toe

Outlook.com logoHet was binnen Outlook.com al mogelijk om te chatten met vrienden op Facebook en Skype en nu heeft Microsoft ook ondersteuning voor Google Talk toegevoegd. Microsoft geeft aan dat diverse gebruikers die zijn overgestapt van Gmail naar Outlook.com hebben geklaagd over het missen van een mogelijkheid om te kunnen chatten met vrienden met Google Talk. Met de update kun je als gebruiker indien je een bericht krijgt van iemand met een Gmail account snel reageren binnen de maildienst middels de chat. Ook als er gewerkt wordt aan een document in opslagdienst SkyDrive kan er eenvoudig een bericht gestuurd worden naar een Google-contactpersoon.

Zodra je de chatfunctie aan de linkerkant opent binnen Outlook.com of SkyDrive zal de optie om met contactpersonen van Google te chatten in beeld verschijnen. Het instellen gaat vervolgens op een vergelijkbare manier als het instellen van een koppeling met Facebook en dit vergt enkele minuten. Er moet een koppeling worden gemaakt met een Google account en daarna zullen alle contactpersonen worden getoond in de chatfunctie. Een gesprek beginnen kan door simpelweg op de foto van een contactpersoon te klikken.

De ondersteuning voor Google Talk wordt door het bedrijf in de komende dagen uitgerold naar alle gebruikers van Outlook.com. Microsoft geeft hierbij aan dat in het geval van het schakelen tussen Outlook.com en SkyDrive er mogelijk nog enkele bugs naar voren kunnen komen maar deze bugs zullen zijn opgelost zodra de uitrol volledig is afgerond.

outlook_google_talk_koppeling_1

outlook_google_talk_koppeling