Outlook.com video toont integratie Skype

Outlook.com logo Afgelopen maand maakte Microsoft bekend alle gebruikers van Hotmail.com in de komende maanden over te gaan zetten naar de nieuwe maildienst Outlook.com. Het bedrijf heeft ter promotie van Outlook.com een aantal video's gemaakt om features van de nieuwe maildienst te demonstreren. Onder andere maakte Microsoft de onderstaande video en in deze reclame is een feature te zien (na 46 seconden) die momenteel nog niet beschikbaar is en dat is de integratie van Skype. De video begint met het gebruik van slideshows van foto’s en de connectie met Facebook en laat ook zien hoe je eenvoudig een contact een bericht kan sturen via Skype of op kan bellen via de VOIP-dienst.

Een handige nieuwe feature in Outlook.com mede gezien het feit dat Windows Live Messenger vanaf volgende maand zal komen te vervallen en definitief over zal gaan in Skype. Het is niet duidelijk wanneer Microsoft Skype door zal gaan voeren in de maildienst.

Upgraden

Mocht je overigens niet willen wachten op het moment dat je geforceerd wordt overgezet naar de nieuwe maildienst dan kun je alvast de overstap maken. Dit kan door te gaan naar Outlook.com en in te loggen met je huidige gegevens van Hotmail.com. Berichten, contactpersonen en instellingen waaronder een eventuele koppeling met Facebook zullen dan automatisch worden overgenomen in de geheel nieuwe Outlook.com omgeving.

outlook_video

Lees meer over: , ,