Outlook.com heeft nu 25 miljoen gebruikers

Microsoft heeft laten weten dat de nieuwe maildienst en opvolger van Hotimail, Outlook.com nu meer dan 25 miljoen actieve gebruikers heeft. Het bedrijf presenteerde de nieuwe maildienst op 31 juli dit jaar en liet een dag later direct al weten dat Outlook.com binnen zes uur al 1 miljoen nieuwe gebruikers had. Half augustus had Outlook.com al 10 miljoen gebruikers zo kondigde het bedrijf toen aan op Twitter.

Gebruikers Gmail

Microsoft zegt dat bijna een derde van alle huidige gebruikers actieve gebruikers van Gmail zijn die Outlook.com uit zijn gaan proberen. Omdat dit een groot aantal bleek te zijn wilde Microsoft meer weten en daarom werd er een bedrijf ingeschakeld om honderden actieve gebruikers van Gmail te werven om zodoende te onderzoeken wat deze gebruikers nu echt van Outlook.com vonden. Uit het onderzoek kwam volgens Microsoft naar voren dat de gebruikers erg enthousiast waren over met name het design van de maildienst en hoe eenvoudig het was om foto's en documenten te delen. Ook waren de gebruikers tevreden over hoe Outlook.com spam en ongewenste berichten zoals nieuwsbrieven behandelde. Na vijf dagen uitproberen gaven vier van de vijf gebruikers aan over te willen stappen.

In de komende weken zullen er diverse nieuwe features worden geïntroduceerd. De eerste nieuwe feature die zal gaan komen is One-click Archive. Er kunnen dan meerdere berichten tegelijk worden geselecteerd en middels een druk op de knop worden gearchiveerd. Daarnaast komen er diverse nieuwe snelkoppelingen en de mogelijkheid om Outlook.com van een ander kleurtje te voorzien. Aan de instellingen van Outlook.com is een optie toegevoegd om 'Reply All' als standaard in te stellen in plaats van alleen Reply.

Android

Als laatste heeft Microsoft een nieuwe applicatie specifiek voor Android gelanceerd, de applicatie is er voor Android versies 2.1 tot 2.3.3, 4.0 en 4.1 en is hier te downloaden.

Lees meer over: , , , ,