Oudste gebruiker Facebook is 105 jaar

In augustus dit jaar kwam het bericht dat de CEO van Facebook, Mark Zuckerberg en Chief Operating Officer Sheryl Sandberg een ontmoeting hadden met de oudste gebruiker van het sociale netwerk. Dit was Florence Detlor, een vrouw van 101 jaar woonachtig in Menlo Park die op bezoek ging op het hoofdkantoor van Facebook. Een paar dagen later kwam er een bericht uit Zuid-Afrika dat Peggy Geithrie uit de stad Durban in werkelijkheid de oudste gebruiker van het sociale netwerk was met 104 jaar oud.

Maria Colunia Segura-Metzgar

Nu is daar het bericht dat er nog een oudere gebruiker actief is op het sociale netwerk en dat is Maria Colunia Segura-Metzgar die afgelopen week maar liefst 105 jaar oud is geworden. De vrouw woont in New Mexico en gebruikt Facebook om contact te houden met haar kinderen en kleinkinderen. Haar kleinzoon liep echter wel tegen een probleem op toen hij het account voor zijn oma wilde openen, het was namelijk niet mogelijk om haar echte leeftijd in te voeren. Een aantal maanden geleden probeer hij in te voeren dat Segura-Metzgar 104 jaar oud was maar dit weigerde Facebook. De kleinzoon heeft toen 101 ingevoerd als leeftijd en dat werd wel geaccepteerd, zodoende is ze dus volgens het sociale netwerk nu 102 jaar geworden terwijl ze in werkelijkheid dus 105 jaar oud is.

Het account van Segura-Metzgar werd op 31 augustus geopend en inmiddels heeft ze 86 vrienden, bestaande uit bekenden en familie. De kleinzoon is echter wel druk met het weigeren van verzoeken van onbekende gebruikers van Facebook die nieuwsgierig zijn. Zo moet hij afgelopen woensdag alleen al 50 verzoeken weigeren. Dit probleem ondervond overigens Florence Detlor recent ook nadat ze op het hoofdkantoor van Facebook op bezoek was geweest, zij kreeg zelfs dusdanig veel verzoeken dat nieuwe verzoeken niet meer verwerkt konden worden. Segura-Metzgar heeft overigens nog twee zussen van 99 en 97 jaar oud maar zij zijn beiden niet actief op het sociale netwerk.

Segura-Metzgar uit New Mexico zou eventueel nog voorbij gestreefd kunnen worden door Besse Cooper. De Amerikaanse vrouw uit de staat Georgia is momenteel de oudste erkende levende mens ter wereld, zij bereikte op 26 augustus dit jaar de leeftijd van 116.

Lees meer over: