Oudejaarsdag 2013 logo van Google, dansend het jaar uit

Oudejaarsdag 2013

Vandaag is het oudejaarsdag en daarom heeft Google op dinsdag een logo geplaatst op vrijwel alle homepages van de zoekmachine. Het gaat om een geanimeerd logo en te zien is hoe de cijfers '2013' vrolijk aan het dansen zijn op de lichtgevende dansvloer terwijl het cijfer vier helemaal alleen rechts naast de dansvloer staat toe te kijken met een lichtelijk angstige blik en de beide handen naar beneden. Bovenin is te zien dat er muziek uit de speakers komt al heeft het logo helaas geen echte achtergrondmuziek gekregen.

De tweede letter O in het woord Google is vervangen door een iets te hippe discobal :-). Het is dit jaar de eerste keer dat Google Oud en Nieuw viert met een geanimeerd logo.

Voorgaande jaren

Afgelopen jaar was er een huiskamer te zien op de homepage van de zoekmachine. In het logo geplaatst op oudejaarsdag werden een groot aantal doodles verwerkt die in 2012 waren geplaatst. Op nieuwjaarsdag werd bijna hetzelfde logo geplaatst maar was te zien dat alle doodles naar huis waren gegaan en de nodige troep hadden achtergelaten.

De eerste keer dat Google Oud en Nieuw vierde was in 1999. In 2008 combineerde Google het logo met het 25-jarig bestaan van TCP/IP. Voor andere producten maakte Google ook enkele keren logo's. In 2005 kreeg Gmail eenmalig een aangepast logo op nieuwjaarsdag en sociaal netwerk Orkut kreeg twee aangepaste logo's om het nieuwe jaar te vieren.

Het is pas sinds 31 december 2010 dat Google op oudejaarsdag ook een doodle plaatst op de homepage van de zoekmachine, op 1 januari 2011 werd hetzelfde logo opnieuw geplaatst. De eerste keer dat er twee verschillende doodles werden geplaatst was in 2011. Een volledige overzicht van logo's geplaatst voor Oud en Nieuw bekijk je op deze pagina.

Lees meer over: ,